telt til glamping

Glampingtelt til haven eller din glampingforretning

Hvad end du ønsker at købe et glampingtelt til haven eller du går med tanker om at skabe en udlejningsforretning og derfor skal bruge et professionelt glampingtelt, så finder du al den information du skal bruge her.

Glampingtelte i høj kvalitet - flere størrelser og typer

Glampingteltet adskiller sig på mange måde fra traditionelle telte, hvilket man tydeligt mærker i både kvalitet og udformning. Køb et glampingtelt til mange timers hygge hjemme i haven, eller byd dine overnattende gæster et magisk glampingophold de ikke vil hjem fra.

Tipi telt

Pyramidetelt fra Naturehike med plads til 10 personer. Ekstrem vejrbestandigt og i 100 % bomuld

Amaroq - 5 størrelser

Overfladebehandlede kvalitetstelte af bomuldsblanding med indbygget myggenet og aftagelig tyk PVC bund

Glampingtelt Emperor

Top-rated telt med to døre og et gulvareal på hele 6 x 4 meter. 100% vandafvisende bund.

Amaroq spejdertelt

Op til 5 personer med 2 døre og 4 vinduer, opbevaringslommer samt kroge i loftet. Ren nostalgi og hygge.

Glampingtelt

Et nyt produkt inden for glampingtelte er lige på trapperne her, så løb ikke for langt væk

Glampingtelt

Et nyt produkt inden for glampingtelte er lige på trapperne her, så løb ikke for langt væk

Glampingtelt

Et nyt produkt inden for glampingtelte er lige på trapperne her, så løb ikke for langt væk

Glampingtelt

Et nyt produkt inden for glampingtelte er lige på trapperne her, så løb ikke for langt væk

Overvejelser du skal gøre dig ved køb af et glampingtelt – vi klæder dig på til opgaven

Når du overvejer at købe et glampingtelt, er der en række tekniske overvejelser og praktiske faktorer, der kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Glampingtelte er designet til at tilbyde en luksuriøs campingoplevelse, og de adskiller sig markant fra traditionelle telte i både materialer, komfort og funktionalitet. Denne artikel guider dig gennem de vigtigste elementer at overveje, fra materialevalg til tekniske specifikationer, opsætning og vedligeholdelse, og hjælper dig med at beslutte, om du skal bruge dit glampingtelt privat eller professionelt.

Hvad er et glampingtelt?

Glampingtelte er luksuriøse, rummelige telte, der kombinerer det bedste fra udendørslivet med moderne komfort. De er ofte fremstillet af holdbare materialer som bomuld eller polycotton, hvilket gør dem mere vejrbestandige og behagelige end traditionelle telte. Glampingtelte bruges både til private formål, som et ekstra soveværelse i haven, eller professionelt som en del af en glampingforretning, hvor de lejes ud til gæster, der ønsker en luksuriøs campingoplevelse.

Glampingteltets materialevalg: bomuld, polyester eller 

Valg af materiale spiller en afgørende rolle for komforten, holdbarheden og vedligeholdelsen af dit glampingtelt.

Bomuld

Bomuld er det mest populære materiale til glampingtelte, fordi det er åndbart og giver et fremragende indeklima. Bomuld har en naturlig evne til at regulere temperaturen, hvilket betyder, at teltet holder på varmen om natten og forbliver køligt om dagen. En anden stor fordel ved bomuld er, at det er naturligt vandafvisende, da fibrene udvider sig, når de bliver våde, hvilket forhindrer vand i at trænge igennem. Dog kræver bomuldstelte jævnlig vedligeholdelse, herunder imprægnering, for at bevare deres vandtætte egenskaber.

Polyester

Polyester er lettere og mere modstandsdygtigt over for snavs end bomuld, hvilket gør det til et praktisk valg for dem, der ønsker et telt med lav vedligeholdelse. Polyester er vandtæt fra starten og kræver ikke imprægnering, men det er mindre åndbart, hvilket kan føre til kondensdannelse og et ubehageligt indeklima. Polyester er også mere modtageligt for UV-stråler, hvilket kan få det til at nedbrydes hurtigere over tid.

Polycotton

Polycotton er en blanding af bomuld og polyester, som kombinerer det bedste fra begge materialer. Det er lettere end ren bomuld, men stadig åndbart og holdbart. Polycotton-telte er ofte lettere at vedligeholde end bomuldstelte og tilbyder samtidig et bedre indeklima end polyester.

Vigtige tekniske specifikationer ift. vandtæthed

Når du vælger et glampingtelt, er det vigtigt at tage højde for nogle af de tekniske specifikationer, der påvirker teltets ydeevne.

Vandsøjletryk

En af de vigtigste specifikationer er teltets vandsøjletryk, som måler, hvor vandtæt materialet er. Vandsøjletryk måles i millimeter (mm), og jo højere tallet er, jo mere vandtæt er teltet. Her er en guide til, hvad forskellige vandsøjletryk betyder:

  • 3000 mm: Teltet er modstandsdygtigt over for let til moderat regn.
  • 5000 mm: Ideelt til kraftig regn og længere perioder med vådt vejr.
  • 6000 mm eller højere: Dette niveau sikrer, at teltet kan modstå meget kraftig regn, hvilket gør det velegnet til både professionel brug og ekstremt våde områder

Ventilation

Et godt glampingtelt skal have fremragende ventilation for at undgå kondensdannelse. Mange telte har ventilationshuller med myggenet, som sikrer, at teltet forbliver køligt om dagen og varmt om natten, samtidig med at insekter holdes ude.

Styrke og holdbarhed

Telte skal være stærke nok til at modstå kraftig vind og regn. Bomuld og polycotton er naturligt stærke materialer, men det er vigtigt, at teltet også har kraftige pløkker og barduner for at sikre stabilitet i dårligt vejr. En god tommelfingerregel er at vælge et telt med forstærkede sømme og vandtætte lynlåse for at forhindre vandindtrængning.

Opsætning af glampingtelte

Opsætningen af et glampingtelt er enkel, men kræver nogle grundlæggende trin for at sikre, at teltet står stabilt og er behageligt at bruge. Her er en trin-for-trin guide til opsætning:

  1. Forbered området:
    Sørg for, at området, hvor teltet skal stå, er fladt og fri for skarpe genstande som sten eller grene, der kan beskadige bunden.
  2. Sæt bundmaterialet op:
    Mange glampingtelte har et separat gulv, som du skal lægge ud, før teltet sættes op. Dette beskytter mod fugt fra jorden og giver en komfortabel base.
  3. Opsæt midterstangen:
    I de fleste glampingtelte, især bell-telte, skal du først opsætte en midterstang, som holder teltets struktur oppe.
  4. Fastgør barduner og pløkker:
    Bardunerne skal fastgøres til jorden med pløkker. Sørg for at trække dem jævnt ud i alle retninger, så teltet er stabilt.
  5. Ventilation og placering:
    Sørg for, at teltet er placeret i forhold til vindretningen, og juster ventilationsåbningerne for at sikre en god luftstrøm.

Tilbehør til glampingtelte

Tilbehør kan forbedre komforten og funktionaliteten af dit glampingtelt. Nogle populære valg inkluderer:

  • Gulvtæpper:
    Et gulvtæppe kan tilføje ekstra varme og komfort, især på kølige dage.
  • Myggenet:
    Myggenet ved ventilationsåbninger og døre er afgørende for at holde insekter ude, især i varmere måneder.
  • Opvarmning:
    Mange glampingtelte er designet til at kunne rumme en lille brændeovn, hvilket gør det muligt at bruge teltet året rundt. Hvis teltet er forberedt til en skorsten, er det vigtigt at vælge en ovn, der passer i størrelsen og opfylder sikkerhedskravene.
  • Møbler:
    Senge med gode madrasser, bænke og lounge stole kan gøre teltet mere indbydende og komfortabelt. Du kan også indsætte planter, nips, lyskæder og andet for at gøre det rigtig hjemligt og hyggeligt.

Glampingtelte til privat vs. professionel brug

Glampingtelte til privat brug

For privat brug er et mindre telt med plads til 4-6 personer ofte tilstrækkeligt. Det kan bruges som et ekstra soveværelse i haven eller som en hyggelig base for weekendophold. Bomuldstelte er ideelle til dette formål, da de tilbyder fremragende komfort og naturlig ventilation.

Glampingtelte til professionel brug

Hvis du driver en glampingforretning, skal du overveje større telte, der kan rumme flere personer og tilbyde luksuriøse faciliteter som senge og borde. Professionelle glampingtelte skal være ekstremt holdbare og nemme at vedligeholde. Overvej også, om teltene skal kunne bruges året rundt, hvilket kræver en højere vandsøjletryk og mulighed for opvarmning.

Skal du have en masse gode fif fra andre der udleje skønne glampingtelte, bør du overveje selv at prøve et ophold. Vælg blot en glampingkategori på Danskglamping.dk. Så er det bare at pakke tasken og tage på eventyr.

Opvarmning og brug året rundt

Hvis du planlægger at bruge dit glampingtelt om vinteren, er det vigtigt at tage opvarmning i betragtning. Mange glampingtelte kan udstyres med brændeovne, som giver effektiv opvarmning og skaber en hyggelig atmosfære. Sørg for, at teltet er forberedt til en skorsten, og også er bygget med brandsikre materialer omkring skorstenen. Det er også vigtigt at sikre, at teltet har tilstrækkelig ventilation for at undgå farlig ophobning af kulilte. For dem, der foretrækker elektrisk opvarmning, kan små elektriske varmeapparater også være en mulighed, men dette kræver, at der er adgang til strøm på teltets placering.

Glampingtelte, der bruges om vinteren, bør også have et gulv med høj isolering. Nogle modeller tilbyder ekstra isoleringsunderlag, som kan bruges til at holde teltets indre varmere ved lavere temperaturer. Dette er især vigtigt for glampingforretninger, der ønsker at tiltrække gæster året rundt.

Brug af glampingtelte i forskellige sæsoner

Glampingtelte kan bruges året rundt, men det kræver forskellige tiltag afhængigt af sæsonen. I sommermånederne er det vigtigt at fokusere på ventilation. Bomuldstelte tilbyder naturlig åndbarhed, men ekstra ventilationsåbninger eller mulighed for at rulle siderne op kan være med til at holde teltet køligt. Solafskærmning såsom tarps kan også beskytte teltet mod direkte sollys og forhindre det i at blive for varmt.

I forårs- og efterårsmånederne er det vigtigt at sikre, at teltet er ordentligt vandtæt. Dette kan gøres ved at vælge et telt med et højt vandsøjletryk, samt ved at vedligeholde teltets imprægnering. Telte, der står ude i længere perioder, kan også have gavn af et oversejl, der beskytter teltdugen mod regn og snavs.

I vintermånederne er opvarmning, isolering og beskyttelse mod vind og sne afgørende. Udover opvarmningsmuligheder som brændeovne, kan det være nyttigt at placere teltet i læ fra vinden og eventuelt bruge en tarp eller snevægge som ekstra beskyttelse mod elementerne. Det er også vigtigt at bruge tæpper og isolerende materialer på gulvet for at holde kulden ude.

Vedligeholdelse af glampingtelte

For at sikre, at dit glampingtelt holder i mange år, er det vigtigt at tage vedligeholdelsen seriøst. Bomuldstelte kræver regelmæssig rengøring og imprægnering, især hvis de bruges ofte eller står ude i lange perioder. Når teltet pakkes sammen efter brug, skal det være helt tørt for at undgå mug og skimmel. 

Rengøring af teltet bør gøres med lunkent vand og en blød børste for at fjerne snavs uden at beskadige materialet. Brug aldrig aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige teltets vandtætte belægning. Hvis der opstår skader på teltdugen eller lynlåse, er det vigtigt at få disse repareret hurtigt for at forhindre yderligere skade. Brug en blød børste og lunkent vand til at fjerne snavs. Undgå aggressive rengøringsmidler, da de kan ødelægge teltets vandtætte belægning.

Hvis teltet står ude permanent, som det kan være tilfældet i en glampingforretning, bør det tjekkes regelmæssigt for slid og skader. Det kan være en fordel at investere i ekstra tilbehør som oversejl, der beskytter teltet mod regn og snavs, og som kan forlænge teltets levetid. Bomuldstelte kræver jævnlig imprægnering for at forblive vandtætte. Dette bør gøres efter hver sæson eller efter behov.

Sørg for, at teltet er helt tørt, inden du pakker det sammen for at undgå mug og skimmel. Opbevar teltet i et tørt, ventileret rum, og undgå at folde det stramt for at undgå at skade materialet.

Pris og økonomi: Hvad kan du forvente?

Prisen på glampingtelte varierer afhængigt af størrelse, materialer og funktioner. Mindre bomuldstelte til privat brug kan koste mellem 35.000 og 10.000 kr., mens større telte til professionel brug kan koste fra 10.000 og opefter. For professionelle glampingudbydere kan denne investering hurtigt tjenes ind igen, da gæster betaler en premium-pris for luksuscampingoplevelser.

Det er også vigtigt at tage ekstraomkostninger til vedligeholdelse, imprægnering, reparationer og tilbehør i betragtning. For professionelle glampingforretninger kan det betale sig at investere i højkvalitetstelte og ekstra tilbehør, der sikrer, at teltene holder længere og kræver mindre vedligeholdelse over tid.

For privat brug kan det være en fordel at lede efter tilbud eller mindre modeller, som stadig tilbyder en luksuriøs oplevelse uden at sprænge budgettet.

Prøv en overnatning i en glashytte eller kuppel med fuld stjerneudsigt

Bæredygtighed er også en vigtig faktor

Et andet aspekt, der bør overvejes, er bæredygtighed. Bomuld er et naturligt materiale og nedbrydes ikke så hurtigt som syntetiske alternativer som polyester. Dette gør bomuldstelte til et mere bæredygtigt valg, da de har en længere levetid og kræver færre ressourcer i produktionen.

Desuden tilbyder bomuldstelte en bedre naturlig ventilation, hvilket kan reducere behovet for elektrisk ventilation eller opvarmning. Dette gør dem til en miljøvenlig løsning, især i en tid, hvor bæredygtighed spiller en stadig større rolle i både privat og kommerciel camping.

Afrunding

Når du er på udkig efter det helt rigtige glampingtelt, er der som du kan læse, mange faktorer at tage højde for, herunder materialer, størrelse, sæsonmæssig brug og tekniske specifikationer som vandsøjletryk og ventilation. Bomuld og polycotton er de bedste materialevalg for dem, der søger en kombination af komfort og holdbarhed, mens polyester er velegnet til dem, der prioriterer lav vedligeholdelse.

Opsætning af teltet, korrekt vedligeholdelse og valg af de rigtige tilbehør kan gøre en stor forskel i, hvor lang tid teltet holder, og hvor behageligt det er at bruge. For professionelle glampingudbydere kan investering i høj kvalitet og robuste telte føre til større kundetilfredshed og lavere driftsomkostninger over tid.

Uanset om du køber et glampingtelt til privat brug i haven eller som en del af en glampingforretning, kan et godt valgt telt give mange års glæde og luksusoplevelser i naturen. Med de rette overvejelser kan du sikre, at dit telt ikke kun lever op til dine behov, men også giver en bæredygtig og økonomisk fordelagtig løsning.
Rigtig god fornøjelse.

Scroll to Top